Content is aan het laden... Loading depends on your connection speed!

Bel voor ondersteuning: 0413 - 363576
Shopping Cart - 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

vergoeding van rouwbloemwerk

Goed om te weten: vergoeding van een rouwboeket

Bloemen spelen een belangrijke rol bij iedere uitvaart. Ze bieden troost, hoop en liefde aan de nabestaanden. Cor van Schie kan helpen bij het samenstellen van rouwboeketten die passen bij een overleden dierbare.

Het voordeel is bovendien dat de kosten voor het rouwboeket kunnen worden vergoed via een uitvaartverzekering.

Niet ieder type uitvaartverzekering biedt echter hetzelfde budget en dezelfde keuzevrijheid. Er kunnen beperkende voorwaarden van toepassing zijn, waardoor nabestaanden niet geheel vrij zijn in het kiezen van een bloemist en de hoeveelheid bloemen.

Let op het type verzekering

In de uitvaart verzekeringsbranche zijn er grofweg vier type verzekeringen:

  1. Kapitaalverzekering: bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden na het overlijden van een dierbare een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geld mogen zij volledig naar eigen wens gebruiken voor bloemen bij (en na) de uitvaart.
  2. Sommenverzekering: Een sommenverzekering keert na overlijden geen geld uit. In plaats daarvan kunnen de nabestaanden de kosten voor bloemen bij de uitvaart achteraf declareren bij de uitvaartverzekeraar. De nabestaanden zijn volledig vrij in de hoeveelheid bloemen en de keuze voor een bepaalde bloemist.
  3. Naturaverzekering: bij een naturaverzekering wordt er doorgaans geen geldbedrag uitgekeerd, maar vindt de vergoeding plaats in de vorm van diensten en materiaal. Ook rouwbloemen zijn vaak meeverzekerd. Een nadeel is echter dat de omvang (en de soort) rouwboeketten redelijk vast staat. Dit komt omdat de verzekeraar vaste afspraken maakt met uitvaartverzorgers en over de hoogte van het gereserveerde budget. Er is dus weinig tot geen keuzevrijheid voor de nabestaanden.
  4. Combinatieverzekering: een combinatieverzekering kent de kenmerken van twee van de bovenstaande verzekeringen. In veel gevallen bestaat de vergoeding uit een vast pakket aan diensten en producten én een ‘vrij besteedbaar’ bedrag. Dit laatste onderdeel kan door de nabestaanden vrij worden gebruikt voor de bekostiging van bloemen bij de uitvaart.

Een kapitaalverzekering biedt de meeste keuzevrijheid, omdat nabestaanden volledig vrij zijn in de keuze en hoeveelheid bloemen. Bovendien kan men bij dit type verzekering een deel van de uitkering bewaren voor bloemen na de uitvaart, bijvoorbeeld om ieder jaar op het graf van een overleden dierbare te leggen. Dit is bij een sommenverzekering of naturaverzekering niet mogelijk.

Kijk op Uitvaartverzekering.nl voor meer informatie.

 

 

Mobiele versie: Ingeschakeld
loading img