Content is aan het laden... Loading depends on your connection speed!

Bel voor ondersteuning: 0413 - 363576
Shopping Cart - 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Ontstaan

In 1952 richtte naamgever Cor van Schie het bedrijf op als groentekwekerij. Op dezelfde plek als de huidige kwekerij aan de Udenseweg in Veghel. Al snel nam Cor van Schie afscheid van de groenten en begon hij met het kweken van bloemen. Later kwamen daar planten bij. De eigen bloemen en planten verkocht hij samen met zijn vrouw Ger in een winkel bij de kwekerij. In 1975 breide Cor van Schie het bedrijf uit met een bloemenwinkel in het centrum van Veghel. De winkel vernoemde hij naar zijn dochter Marian. Zij werkte drie jaar als bloemist in de bloemenwinkel in het centrum, totdat ze naar Frankrijk emigreerde. Haar broer Dick nam het stokje over van Marian en is sindsdien de bloemist in het centrum van Veghel. Tegenwoordig staat Dick samen met zijn broers Jos en Ruud aan het roer van het bedrijf. Ruud bestiert de bloemenwinkel aan de Udenseweg en Jos is de kweker van de drie. Nog steeds zijn de eigen gekweekte bloemen en planten de basis van het bedrijf.

IMG_2298

Cor van Schie (oprichter Cor van Schie bloemen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mevr. van Schie (Medeoprichter van Cor van Schie bloemen)

NK 2006 016

IMG_0621
DSC04385

Bloemenwinkel Udenseweg

De winkel aan de Udenseweg heeft een ruim assortiment bloemen, planten en potten. Een groot deel van de winkel bestaat uit een presentatie van snijbloemen, boeketten en bloemstukken. De planten zijn over de winkel verspreid. In het plantenkasje zijn de kamerplanten te vinden en de buitenplanten staan samen met potten voor buiten onder de overkapping. In het voorjaar is de perkplantenkas geopend. Hier kunt u diverse soorten eenjarige planten vinden. Naast bloemen en planten heeft de winkel aan de Udenseweg een potterie met een uitgebreide keuze aan potten en vazen. U kunt hier collecties vinden van ‘Jelle Quint’, ‘NDT’ en ‘PTMD’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bloemenwinkel Veghel Centrum

De bloemenwinkel in het centrum van Veghel bestaat voor het overgrote deel aan een presentatie van bloemen, boeketten en bloemstukken. Verder is de winkel ingericht met een gezellige verzameling van kamerplanten, potten en vazen. Planten voor in de tuin kunt u buiten vinden, daar staat ook het assortiment potten voor buiten. In het voorjaar staan buiten ook perkplanten gepresenteerd.

Kwekerij

Het merendeel van de bloemen en planten uit de kwekerij gaan direct naar de twee winkels. De hoofdteelt is Hortensia’s. In het najaar komen zij tot bloei en zijn ze verkrijgbaar in de bloemenwinkels. De hortensia Magical Opal is de trots van het bedrijf. De Magical Opal heeft een roze bloem/ verkleurd van roze naar groen en heeft een lengte van wel 60 cm. De bloem heeft een doorsnede van ongeveer 25 cm. Jaarlijks worden er bijna 20.000 Hortensia’s Magical Opal geoogst. Naast de Magical Opal’s worden er nog 5 soorten hortensia geteeld. Variërend in kleur van wit naar blauw en roze.

504809_1_MPSC (1)

De kwekerij is MPS gecertificeerd.

Het jaargetij bepaald welke ander bloemen geteeld worden in de kwekerij. In het voorjaar staan de kassen vol met ranonkels en perkplanten zoals geraniums, petunia’s, begonia’s en vlijtige liesjes. In de zomer zijn er volop zonnebloemen verkrijgbaar uit eigen kwekerij en in het najaar worden de chrysanten geoogst. Natuurlijk zijn alle bloemen en planten als eerste te vinden in de eigen bloemenwinkels!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mobiele versie: Ingeschakeld
loading img
Cor van Schie | Bloemen & planten