Content is aan het laden... Loading depends on your connection speed!

Bel voor ondersteuning: 0413 - 363576
Shopping Cart - 0,00

Geen producten in de winkelwagen.

vergoeding van rouwbloemwerk

Goed om te weten: vergoeding van een rouwboeket

Bloemen spelen een belangrijke rol bij iedere uitvaart. Ze bieden troost, hoop en liefde aan de nabestaanden. Cor van Schie kan helpen bij het samenstellen van rouwboeketten die passen bij een overleden dierbare.

Het voordeel is bovendien dat de kosten voor het rouwboeket kunnen worden vergoed via een uitvaartverzekering.

Niet ieder type uitvaartverzekering biedt echter hetzelfde budget en dezelfde keuzevrijheid. Er kunnen beperkende voorwaarden van toepassing zijn, waardoor nabestaanden niet geheel vrij zijn in het kiezen van een bloemist en de hoeveelheid bloemen.

Let op het type verzekering

In de uitvaart verzekeringsbranche zijn er grofweg vier type verzekeringen:

  1. Kapitaalverzekering: bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden na het overlijden van een dierbare een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geld mogen zij volledig naar eigen wens gebruiken voor bloemen bij (en na) de uitvaart.
  2. Sommenverzekering: Een sommenverzekering keert na overlijden geen geld uit. In plaats daarvan kunnen de nabestaanden de kosten voor bloemen bij de uitvaart achteraf declareren bij de uitvaartverzekeraar. De nabestaanden zijn volledig vrij in de hoeveelheid bloemen en de keuze voor een bepaalde bloemist.
  3. Naturaverzekering: bij een naturaverzekering wordt er doorgaans geen geldbedrag uitgekeerd, maar vindt de vergoeding plaats in de vorm van diensten en materiaal. Ook rouwbloemen zijn vaak meeverzekerd. Een nadeel is echter dat de omvang (en de soort) rouwboeketten redelijk vast staat. Dit komt omdat de verzekeraar vaste afspraken maakt met uitvaartverzorgers en over de hoogte van het gereserveerde budget. Er is dus weinig tot geen keuzevrijheid voor de nabestaanden.
  4. Combinatieverzekering: een combinatieverzekering kent de kenmerken van twee van de bovenstaande verzekeringen. In veel gevallen bestaat de vergoeding uit een vast pakket aan diensten en producten én een ‘vrij besteedbaar’ bedrag. Dit laatste onderdeel kan door de nabestaanden vrij worden gebruikt voor de bekostiging van bloemen bij de uitvaart.

Een kapitaalverzekering biedt de meeste keuzevrijheid, omdat nabestaanden volledig vrij zijn in de keuze en hoeveelheid bloemen. Bovendien kan men bij dit type verzekering een deel van de uitkering bewaren voor bloemen na de uitvaart, bijvoorbeeld om ieder jaar op het graf van een overleden dierbare te leggen. Dit is bij een sommenverzekering of naturaverzekering niet mogelijk.

Kijk op Uitvaartverzekering.nl voor meer informatie.

 

 

Bloemwerk!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met dit rouwarrangement heeft Ruud van Schie zich geplaatst voor het NK bloemsierkunst op 4 november 2015 te Aalsmeer

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elke dag maakt Cor van Schie bloemen nieuwe inspirerende en creatieve bloemwerken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

o.a. rouwbloemwerk, bruidswerk en bloemwerk voor diverse gelegenheden.

Bloemen uit eigen kwekerij !!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hortensia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zonnebloemen

z

Bieder Meier


 

 

 

 

 

We snijden dagelijks uit eigen kwekerij volop zonnebloemen en hortensia’s

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Eenjarige perkplanten in diverse soorten!

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Planten voor een beter leefklimaat

De Spathiphylum is een van de betere planten tegen sickbuildingsyndroom.
Het is een echte luchtverbeteraar. Lust veel water en regelmatig voeding geven.
Bij een goede verzorging kan de Spathiphylum een lange tijd bloeien.

&Meer dan ooit vormen gezonde en gemotiveerde werknemers het grootste kapitaal van een organisatie. Toch vormt de crisis vaak de aanleiding om te bezuinigen op investeringen in gebouw en personeel. Alles wat als extra wordt gezien wordt als eerste wegbezuinigd. Wat als er nu een goedkope en effectieve methode bestaat om de gezondheid en het welbevinden van werknemers te verhogen, zonder dat er enorme kosten mee gemoeid zijn?

Zieke gebouwen maken zieke werknemers
Het is misschien raar om het zo te stellen, maar wij mensen zijn pas heel recent geëvolueerd naar wezens die 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen. En dan hebben we deze ‘huizen’ de laatste eeuw ook nog eens ettelijke etages hoog gemaakt, slecht voorzien van daglicht en uitgerust met kunstmatige luchtfiltering. Geen wonder dat mensen er moe en ziek worden, liever thuis werken en er slecht presteren.

De groene revolutie is volop gaande. Men beseft steeds meer dat mensen beter presteren, beter genezen, of beter leren als er voldoende daglicht, frisse lucht en mensvriendelijke ruimtes ontstaan. Maar lang niet ieder bedrijf, zeker in het MKB heeft de middelen om een prachtig nieuw groen gebouw neer te zetten.

Onderzoek toont overtuigend aan dat planten op de werkplek, en op centrale plekken in gebouwen veel meer voor mensen en gebouwen doen dan alleen sfeer verhogen. Planten vormen een wezenlijke bijdrage aan gezondere werknemers en een schoner werkklimaat.

 

 

 

 

Mobiele versie: Ingeschakeld
loading img